BLIV PROFESSIONEL FODPLEJER

Det er aldrig for sent at tage en uddannelse

UDDANNELSE

Uddannelsen til lægeeksamineret SADF fodplejer finder sted i hjertet af Odense, hvor Odense Fodplejeskole har hjemme i en stor og lækker ombygget herskabslejlighed, der er udstyret med de nyeste tekniske redskaber og de bedste faciliteter.

Varigheden af uddannelsen er 15 måneder, men den kan forkortes til 12 måneder, hvis du har mulighed for at overføre merit fra en tidligere uddannelse. Undervisningen finder sted én gang ugentligt og udbydes på forskellige dage og tidspunkter, for at gøre uddannelsen fleksibel i forhold til den enkelte elevs hverdag og øvrige arbejdsmæssige forpligtigelser.

Den ugentlige undervisningsdag kan tages på både dags- og aftenhold. Dagshold tirsdag fra kl. 08.30-16.30
Aftenshold tirsdag fra kl. 13.00-21.30
Dagshold torsdag fra kl. 8.30 – 16.30

Der er også mulighed for at møde op til flere undervisningsdage om ugen og derved forkorte uddannelsens varighed. Forløbet består af to undervisningsdele: Teoretisk- og praktisk fodpleje samt klinikvejledning og virksomhedsdrift. Derudover tilbydes der geléneglekursus, vokskursus og markedsføringsundervisning.

Uddannelsen som lægeeksamineret SADF fodplejer er selvbetalt, men der er mulighed for at få hele forløbet dækket af kommunen eller jobcentret.

Du behøver ikke besidde forudgående viden om faget for at blive elev på Odense Fodplejeskole. Uddannelsen indeholder en bred og dybdegående indføring i blandt andet sygdomslære, fysiologi, anatomi, psykologi, klinisk vejledning, markedsføring, virksomhedsdrift samt teoretisk og praktisk fodpleje.

Kort sagt sørger vi for, at du lærer alt, hvad du får brug for i din fremtid som professionel fodplejer.

Odense Fodplejeskole og uddannelsen til eksamineret fodplejer er godkendt af SADF (Sammenslutningen af Danske Fodplejere) og opfylder Skats krav om momsfritagelse.

Du kan starte som selvstændig lægeeksamineret SADF fodplejer umiddelbart efter gennemført uddannelse og bestået eksamen.

uddannelse

Vi optager løbende elever på vores uddannelse, når vi har ledige pladser.

Uddannelsen tilrettelægges individuelt for den enkelte elev og vi er meget fleksible på dette område og er du i arbejde eligner der mulighed for fleksible mødetider på den/de ugedage der passer dig.

Du kan tage uddannelsen på 1, 2 eller 3 dage om ugen og på den måde forkorte din uddannelse, afhængig af hvor mange timer du kan møde op til undervisning

Der er mødepligt til 8 lektioner om ugen og fraværet må ikke overstige 10%. Hvis det gør det bliver uddannelsen forlænget, ved langtidssygemelding / barselsorlov har man mulighed for at genoptage uddannelsen indenfor to år

Fodpleje uddannelsen på Odense fodplejeskole opfylder skats krav til momsfritagelse som anden egentlig sundhedspleje

Anatomi, fysiologi og sygdomslæren er derfor obligatoriske fag for der kan opnås momsfritagelse på fodbehandlingerne.

Der gives merit til støttefagene:Anatomi/Fysiologi samt sygdomslæren og psykologi ,der er bestået fra anden sundhedsfaglig uddannelse feks. Sygeplejerske, Ssa, Ergo, Fys, zoneterapeut eller RAB godkendt og skal dokumenteres med eksamensbevis.

EKSAMEN

For at kunne gå op til den afsluttende eksamen skal man som elev have udført minimum 150 fodplejebehandlinger under supervision. Ligeledes skal man have 200 lektioner i anatomi og fysiologi, 100 lektioner i sygdomslære, 50 lektioner i psykologi samt minimum 310 timer i teoretisk og praktisk fodpleje, klinikvejledning og virksomhedsdrift.

Den afsluttende eksamen finder sted i følgende dele:

• Støttefagene: MC spørgsmål (afkrydsningsskema)
  • Fodpleje teoribog: MC spørgsmål (afkrydsning)
  • Praktisk fodplejebehandling eksamen
  • Mundtlig eksamen (case redegørelse)

For at bestå skal man afslutte eksamen med karakteren 02.

Dumper man en af de tre ovenstående eksaminer, er det muligt at gå op igen i næste eksamensperiode. Hvis man skal til reeksamen i den praktiske prøve, skal man udføre minimum 20 fodbehandlinger yderligere, for at få ret til at gå op igen.

FODBEHANDLING-SKOLE

PRAKTISK, TEORETISK FODPLEJE

Remidielære og apparatlære samt hygiejne.

Fodplejeundervisningen foregår på skolen i luksuriøse klinikrum, de nyeste behandlerstole og inventar.

Behandlinger på klienter med forskellige fødder, problemstillinger, negleforandringer, hudproblemer, der beskæres med skalpel og slibning, oprensning og vejledning/rådgivning afslutte med creme, negleolie og anbefaling af aflastninger til fødderne

ANATOMI OG FYSIOLOGI

Støttefag

LØR

Lektioner: 200

Lærebog: Anatomi og fysiologi, bind 1+2, af Kjeld Bruun-Jensen, Forlaget Pons.

Formål: At give eleven en dybdegående indsigt i og forståelse af den menneskelige krops opbygning og funktioner.

Eksamen: MC spørgsmål (afkrydsningsspørgsmål).

Bjarke

PSYKOLOGI

TIR

Lektioner: 50

Lærebog: Sundhedspsykologi af Kjeld Bruun-Jensen, Forlaget Pons.

Formål: At udstyre eleven med en grundlæggende forståelse af psykologiske og pædagogiske teorier og teknikker, som kan anvendes i behandlingen af den enkelte klient.

Eksamen: Indgår i den praktiske del af fodplejen.

Christine og Farida

SYGDOMSLÆRE

Lektioner: 100

Lærebog: Sygdomslære af Kjeld Bruun-Jensen, Forlaget Pons.

Formål: At gøre eleven i stand til at kunne diagnosticere årsagerne til klienters lidelser og symptomer.

Eksamen: MC spørgsmål (afkrydsningsspørgsmål).

Bjarke

TEORETISK PRAKTISK FODPLEJE, KLINIKVEJLEDNING OG VIRKSOMHEDSDRIFT

TIRSDAG OG TORSDAG

Lektioner: Minimum 310

Lærebog: Fodpleje, teoretisk og praktisk, udgivet af Fodplejeskole, godkendt af SADF.

Øvrig litteratur: Lovstof, internethenvisninger, materiale fra firmaer, som forhandler

Fodplejeartikler, og anden faglitteratur, som kan ajourføre og kvalitetssikre uddannelsen.

Camilla og Farida

ALTERNATIVE BEHANDLINGSFORMER

Lektioner: 50

Her undervises i zoneterapi, fodmassage, gelénegle, scrub/peeling af fødderne samt voksbehandlinger.

Camilla, Katrine, Farida og Mette